Hedef gösterilmek bir yana zaman zaman gazetecilerin görev yapmaları bile engellenmeye çalışılıyor. Bunun yeni bir örneğini Devlet Planma Örgütü Müsteşarı Durali Güçlüsoy’un Başbakanlık önünde eylemde olan çalışanlar ile sözlü tartışmaya girdiği anlarda yaşadık.
Tartışmayı görüntüleyen gazeteciye müdahale eden ve çekim yapmasını engellemeye çalışan DPÖ Müteşarı Güçlüsoy, eli ile kamerayı kapatmaya çalıştı.
Sayın Durali Güçlüsoy’u gazetecilere saygılı olmaya davet ederken, bu davranışını da şiddetle kınıyoruz.
Unutulmamalıdır ki kamu görevlileri her koşulda eleştirilere açık olmalı ve kamusal diyalogdan çekiniyorsa bunu herkesin içinde aleni bir şekilde yapmamalıdır.
Kamuya açık bir alanda yapılan her eylem, gazetecinin takip etmesi gereken bir olaydır ve engellenemez.
Sayın Müsteşar, girdiği tartışmanın kamuya yansımasını istemiyor saydı bu diyaloğu herkesin içinde başlatmamalıydı.
Başlatmış ise de gazetecinin en doğal hakkına engel olmaya çalışmamalıydı. Yaşanan bu olay bir kez daha göstermiştir ki basın özgürlüğü her zaman tehlike altındadır.
Basını özgür olmayan toplumlarda demokrasi de tehlikeye girer.
Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği olarak basın özgürlüğüne ve demokrasinin zedelenmesine fırsat vermeyeceğimizi bir kez daha vurgularız.
KIBRIS TÜRK GAZETECİLER BİRLİĞİ YÖNETİM KURULU