Bekirpaşa Lisesi’nde amaçları sadece gazetecilik görevini yerine getirmek olan meslektaşlarımıza Polis tarafından dava okunmasını gazeteciliğe yönelik bir baskı olarak değerlendiriyoruz.
Bekirpaşa Lisesi’nde ilgili sendikanın ve velilerin de müdahil olduğu bir olayı, sadece haber yapmak ve kamuoyuna bilgi vermek amacı olan meslektaşlarımızın polise götürülerek “Mülke Tecavüz-Suç İşlemek İçin Mala Girmek” suçlarından yola çıkarak dava okunması kabul edilebilir bir durum değildir.
Meslektaşlarımız, söz konusu okul binasının kapılarının kilitli olduğu bir süreçte birçok kişi gibi açık olan okul bahçesinde röportaj yapmak amacıyla bulunuyorlardı. Çıkmaları istendiği zaman da hemen bahçenin dışına çıkmışlardır. Buna rağmen “Suç İşlemek İçin Mala Girme” gibi ağır bir ithamla kendilerine dava okunması asla boyun eğilecek bir tavır değildir.
Gazeteci her yerde gazetecilik yapmak zorundadır. Bu bir basın toplantısı da veya derslikleri kilitli bir okul bahçesi de olabilir. Meslektaşlarımızın mülke zarar vermeyeceğini bilen okul idaresinin ve polisin bu tutumunun gazetecilere yönelik bir gözdağı verme amacı taşıdığı düşüncesindeyiz.
Gazetecilik suç değildir, gazetecilik kamuyu her koşulda bilgilendirme sanatıdır. Mücadelemizi bu yönde sürdürmekte kararlıyız.
KTGB Yönetim Kurulu